Mai 072019
 

Ahir, per una d’aquelles casualitats que passen de tant en tant, tot i que les evito tant com puc, em vaig trobar assistint a un acte en què es presentaven un seguit de propostes per a una zona concreta de la ciutat, al qual havien estat convidats -qui ho havia d’imaginar?- alguns dels líders polítics que aspiren a entrar, o a continuar, a l’Ajuntament.

Si la política, així en general, ja fa anys que pateix d’una manca d’idees i de nivell més que preocupant, en el cas dels municipis, la cosa s’agreuja encara més. Admeto que, en això de la governança municipal, ja no espero res de ningú; i l’acte i les intervencions que vaig escoltar -vaig marxar abans d’hora, no ho negaré- no van decebre les meves expectatives. Les intervencions d’ahir van ser una desfilada de “sí a tot”, sense gaire coneixement, i molt em temo que ni interès, per la matèria en qüestió. Condescendència, falsa empatia i para de comptar. I amb això, amb aquest sí a tot tan poc creïble com absurd, se suposa que els hem de votar.

El més greu de tot plegat, més enllà d’aquesta falsedat més que evident, és el desconeixement absolut, fins i tot, del funcionament de les administracions públiques i, per exemple, del seu sistema de contractació de serveis. Amb un mínim de coneixement sobre la qüestió, algunes de les propostes a les que els líders se sumaven de manera entusiasta, haurien caigut per impossibles. Però, és clar, portar la contrària i dir que no és lleig, sobretot en període electoral. Per tant, millor mentir a consciència, o assentir des de la ignorància. Tot s’hi val, per un grapat de vots.

css.php