Mar 202019
 

No anem bé. De tota manera, si no fos perquè tot plegat implica patiment i dolor de molta gent, hi hauria per muntar una comèdia digna dels millors còmics. Ahir mateix vam tenir un parell de mostres d’aquesta obra bufa en què s’estan convertint els poders públics. Repassem:

En primer lloc, com no podia ser d’altra manera, el judici aquell que fa dies que ens té distrets. M’encanta veure com alts comandaments policials i agents forjats en mil conflictes parlen de terror davant d’una multitud pacífica i desarmada, amb un to de dramatisme que per a ells voldrien molts actors. Fins i tot, són capaços de fer-ho rememorant situacions que no van viure personalment i que només coneixen per freds informes. S’hauria d’anar estudiant algun premi Max per a algun d’aquests meritoris testimonis.

D’altra banda, Pablo Casado, sempre disposat no sé si a fer bo Vox, o a conservar l’espai electoral de la ultradreta, se suma a la campanya contra la protecció a les dones que pateixen violència masclista i, recorrent a la ironia despectiva que el caracteritza, deixa anar que a veure si harem d’escortar aquestes dones pels carrers. I aquest individu aspira a governar un país. Algú li pot explicar que sí, que hi ha dones, víctimes de la violència masclista que ells neguen, amb protecció policial, per intentar que no les matin? Gràcies.

I per acabar, i poc se n’ha parlat, el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el darrer recurs de l’Ajuntament de Tordesillas contra la sentència que prohibeix la celebració d’aquella bajanada monstruosa del toro de la Vega. Preparem-nos contra aquest nou atemptat contra els costums i tradicions més castissos de l’Espanya profunda i ancestral. A veure què tarden Casado, Ribera o Abascal i els seus generals a bramar contra aquests jutges venuts al radicalisme, al populisme, a Torra, a Batasuna, o a alguna cosa pitjor. Temps al temps.

Una altra cosa no, però distrets sí que n’estem amb tot plegat. Dramàticament distrets, de fet, i encara no en som prou conscients.

css.php