Mar 022019
 

Doncs igual sí que tenen raó aquests de Hazte oir i el seu autobús, i hauríem de deixar de parlar de violència masclista, per tornar a parlar, només, de violència domèstica. Bé, això si acceptem que l’espai propi i més adient per a una dona és l’àmbit domèstic, la llar. Aleshores sí. Aleshores, tota violència que se’ls pogués infligir seria, tècnicament i estrictament, domèstica.

Però, mira per on, resulta que les dones, i pagant un preu molt alt, ja fa anys que van decidir ocupar també l’espai públic, aquell tradicionalment reservat als mascles. I aquest desafiament té un risc: les femelles del clan surten als carrers, provoquen o no, però inflamen els instints més primaris dels mascles. I aleshores passa el que passa. I es queixen.

Amb les dones a casa, com sempre ha estat, no hi hauria manades, ni violacions, ni res de tot això que surt als mitjans dia sí i dia també, oi que no? Viurien i moririen a casa, però sense agressions masclistes; a tot estirar, si no creuen, amb un cert grau de violència per part de l’amo de la casa i cap de la família. Aquesta és la idea, no? Al cap i a la fi, com pot haver-hi masclisme si cadascú ocupa el seu lloc al món? Tan ben ordenat que està tot, si hi ha un espai familiar, femení, i un altre de públic, masculí. Si és que se’ls ha d’anar recordant tot, a les femelles, fins i tot què és un embaràs, o què poden parir i què no. I han de ser els mascles qui els ho recordin. Què en sabran elles, pobretes, ni d’això de portar fills al món.

Per cert, quan vaig veure la imatge de l’autobús, em va arribar al cor la imatge de Hitler damunt de la paraula “feminazis”, precedida d’un molt il·lustratiu “stop”. No sé què poden tenir de nazis les víctimes (les dones, en aquest cas, diguin el que diguin). De fet, començo a dubtar si la cara en qüestió té alguna cosa a veure amb l’insult, o si és una manera matussera, gens subtil, però evident i consentida, de treure el sant patró en processó. Em fa l’efecte que la segona opció té més punts.

css.php