Mar 142019
 

Potser sí que es podia esperar, però francament, així i tot costa de pair, perquè ja supera qualsevol límit que pugui tenir allò que en diuen democràcia. Em refereixo a la nova proposta del PP, proclamada als quatre vents per boca del seu líder Casado, a propòsit de la maternitat i de les facilitats que aquest partit, si governa, donarà a aquelles dones que vulguin ser mares.

Quan encara no ens hem refet del tot de la brutalitat del robatori de nens acabats de néixer, a determinades institucions molt vinculades a l’església catòlica, i quan fa quatre dies que el mateix Casado volia donar lliçons a les dones sobre què duen a dins, referint-se al fetus, ara arriba el moment de bescanviar els fills de les mares sense papers per una pròrroga de la seva deportació. Tu em lliures el fill perquè el pugui donar en adopció i jo ajorno la teva expulsió del país. Exactament igual com aquelles monges i metges de no fa tant de temps: quina vida més bona li espera al teu fill si l’adopta una família amb possibles, i no si te’l quedes tu, que ets una desgraciada sense papers ni futur. Us sona el raonament?

Sembla ciència-ficció, o la imitació grollera d’un guió televisiu. Però no, és una de les propostes estrella del programa electoral del PP. A la vista de tot plegat, ja podem afirmar que aquest partit és descaradament masclista, franquista i xenòfob, o encara no? Potser haurem d’esperar a les deportacions en massa dels immigrants? Potser granges de parteres vestides de centres d’acollida per a dones embarassades? O potser a la desaparició inexplicable de nens o d’adults? De tot plegat tenim encara memòria molt fresca. Però sembla que a l’hora de votar, la fascinació hipnòtica de la bandera tot ho amaga.

Parlar de polítiques de família amb propostes com aquesta, i com moltes altres que de ben segur que veurem en aquesta esbojarrada cursa cap al feixisme que alguns han posat en marxa, és una burla a la democràcia i a la justícia, però sobretot a la dignitat humana, directament, per més somriures i més aplaudiments que es vulguin fer per maquillar la barbàrie.

css.php