Mar 102019
 

Surt el sol de nou, no sé si ansiós, tossut o per rutina, com l’anunci lluminós d’una primavera que es va insinuant amb insistència, encara que el calendari imposi el seu pas implacable. Surt el sol i el teló fosc de la nit s’esvaeix, un dia més, per mostrar-nos aquell univers de colors i de contrastos que convida a mirar i a viure amb intensitat.

A poc a poc, amb les primeres llums, es va desvetllant un món conegut i sempre diferent, on els sorolls i les imatges, amb la mandra que exigeix la primera hora, van ocupant el lloc que els pertoca en la fotografia que decora l’espai limitat de la nostra vista. Dia lluminós, amb l’escalf previsible del migdia. Bon dia per compartir temps, segurament el bé més preuat i tot sovint menys valorat, i taula i estovalles -companyes amables de tantes ocasions-, perquè el bon temps és tota una invitació a sortir, a retrobar la natura, i a abandonar, per una estona, la cuirassa acollidora de les quatre parets de cada dia.

Diuen que el març és un mes traïdor, climatològicament parlant. Potser sí. Però avui toca un d’aquells diumenges que no maten ningú, ni la vella ni la jove, perquè no pot; perquè el sol avui surt amb ganes i, igual com a l’estiu, que tota cuca viu, avui és un dia excel·lent per celebrar la vida i per gaudir, amb calma i sense pressa, de tot el que tenim davant dels nassos, i que no sempre valorem com caldria.

css.php