Mai 122012
 

Tant el nostre Govern com el de la Comunitat de Madrid estan posant tota la carn a la graella per atreure als seus bancals el projecte d’Eurovegas, o com s’acabi dient.

Més enllà de les consideracions morals que es puguin fer sobre el joc i tot el que s’hi mou, al seu voltant, del debat sobre el model de negoci i sobre el de creixement econòmic, voldria plantejar una qüestió que no he trobat gairebé enlloc i que em sembla especialment necessària, si més no, per tenir totes les peces a sobre de la taula.

La qüestió és que, imaginem, el projecte fa cap a Madrid.  Crec que és el moment de pensar en un nou ús a tots els espais firals de Barcelona i, per extensió, de Catalunya.  O algú es pensa que qualsevol fira, certamen o congrés de primer nivell no anirà cap a aquest nou espai?  Jo no en tinc cap dubte.

Ja fa dècades que Madrid pren o duplica iniciatives firals catalanes.  Si hi afegim un nou i enormement atractiu espai on fer-les, ja podem tancar la barraca, pel que fa a events de primer ordre.  Sempre ens quedaran les coses petites i més locals, però amb això sol no anem enlloc.  La novetat i l’espectacularitat acostumen a anar de la ma dels grans events econòmics, tecnològics i científics, i aquest complex que s’anuncia és una plataforma de promoció insuperable.

No hi haurà, també, alguna cosa de tot això en el fons de les apostes dels dos governs?  Crec que darrere d’aquesta pugna hi ha molt més que els casinos i uns quants hotels de luxe.

css.php