Mar 252013
 

Arriba el bon temps i l’inevitable retrobament amb les dietes, amb la voluntat d’estar ben presentables de cara a l’estiu.  Deuen ser coses de l’estació que tot just acabem d’estrenar.

Aquesta realitat, però, m’ha fet pensar en una altra mena de dietes d’ús encara més habitual i no tan respectables com les altres.  Em refereixo a les que cobren determinats càrrecs públics per assistir a reunions de grups de treballs, comissions, patronats, consells… en raó del seu càrrec, justament.

Digueu-me perepunyetes, però em sembla que si algú ocupa un determinat lloc de responsabilitat, se suposa que assumeix totes les obligacions que comporta, incloses les de participació en determinats òrgans col.legiats.  Doncs no.  Resulta que aquesta participació, en molts casos, es cobra a banda, i amb imports gens menyspreables.

Crec que aniria sent hora de posar les nostres insitucions a dieta i suprimir absolutament totes aquestes malanomenades “dietes” que, en realitat són, ras i curt, sobresous.  Per cert, aquestes dietes les perceben treballadors públics, no funcionaris, que ocupen places de lliure designació (polítiques), que consti.

Fa pocs dies vam saber els noms de les persones que formaran el Consell per la Transició Nacional.  Independentment de la idoneïtat o no de cada persona (a mi hi ha algun nom que em sona a concessió innecesària i que, al capdavall segur que resultarà incòmode) la bona notícia també és que segons es diu, no percebran cap tipus de remuneració per formar-ne part.

Com en tota bona dieta, només és qüestió de temps saber si se segueix amb rigor o no.  Amb aquesta qüestió de les dietes d’aquest nou i flamant Consell, també.  Esperem, per la part que ens toca, que no és poca,  que la cosa vagi de debò i facin una bona feina, i a més honesta (i no onerosa).

css.php