Mar 222013
 

Una de les pitjors coses que pot fer un polític és ser incoherent.  Bé, val a dir que la nostra activitat política està farcida d’incoherències, però això no treu que la pràctica sigui denostable i que, en el fons, els ciutadans -que no som tan tontos com es pensen- siguem ben conscients del pa que s’hi dona.

No fa gaires dies llegíem que Xavier Bru de Sala cobraria 123.000 € per comissariar l’Any Espriu.  Caldria demanar-li al conseller del ram un parell de coses, a propòsit de la coherència:

La primera, si aquesta feina de comissariat no es pot fer des del propi Departament, on segur que hi ha gent prou preparada i capaç (encara que siguin funcionaris, fins i tot).  N’estic totalment convençut que sí.

La segona, si és  acceptable aquesta despesa quan les retallades culturals estan posant contra les cordes fins i tot iniciatives institucionals consolidades al llarg dels anys.  N’estic totalment convençut que no.

Molt coherent no sembla tot plegat, malgrat les darreres declaracions, que encara serveixen per qüesionar més aquest encàrrec de feina.

Espriu va escriure:   “hem viscut per salvar-vos els mots”.  Mala contribució al suposat any d’homenatge al poeta, això d’assumir despeses més que dubtoses mentre es retallen els pressupostos que haurien de servir per salvar els mots.

 

css.php