Mar 042013
 

TV3 tanca delegacions.  Ara els toca el torn a Catalunya Nord, Pirineu i Terres de l’Ebre.  L’argument?  el de sempre:  la crisi, la necessitat de reduir costos…  Històries!

Reconec que no sóc cap expert en gestió de cadenes de televisió, però sí que tinc relació amb gent que en sap, d’aquestes coses, i sí que tinc alguna idea dels recursos que mou TV3 davant dels que mouen altres televisions i, a partir d’aquí, m’atreveixo a afirmar que una mica més de sentit comú i de racionalitat podrien fer perfectament viable una televisió pública (remarco “pública”, en tant que servei públic) sense necessitat de reduir la seva presència al Principat, a les quatre capitals de província.

Però com que això de gestionar amb una mica de criteri i d’eficiència comença a sonar a compte de fades, proposo altres retallades, seguint la línia argumental que evidencia la supressió de les tres delegacions que són a punt de tancar, que també ajudarien a estalviar uns bons calerons, necessaris per garantir la solidesa de la butxaca de determinats directius i professionals de la casa:

– Limitar la informació del temps a les quatre províncies de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

– Conservar només corresponsalies a les ciutats importants: Madrid i prou.  I que treballin amb els mitjans de les corresponsalies que tanquen, si poden (i si en saben).

– Reduir a una unitat la corresponsalia a comarques.  Per quatre informacions que en donen, no cal gran cosa més i sempre es pot tirar d’agències.

– Potenciar la coproducció amb cadenes espanyoles.  Segur que fins i tot ens en podria sortir alguna que altra coseta de franc si hi incorporem l’espanyol de manera clara.

Són quatre mesures simples, fàcils d’aplicar i que permetrien estalviar molts dinerets.  A més, posats a renunciar a ser una televisió pública, nacional i propera, en tot el sentit que han de tenir aquests adjectius, convertim-la definitivament en allò que sembla que vagi pel camí de ser:  una televisió local grossa (molt grossa) que no ha sabut ser el pal de paller d’un espai comunicatiu català.  O que ha renunciat a ser-ho.

És lamentable comprovar que una de les poques estructures d’estat que realment tenim va perdent aquest valor, no tinc clar si per incompetència o per ideologia.  Anem bé.

css.php