Abr 152019
 

Malament rai quan unes llistes electorals s’han de fonamentar més en els noms d’alguns fitxatges estrella que en la qualitat i el contingut del discurs polític de la formació. I malament rai quan el debat ideològic queda amagat rere els espectacles propagandístics i l’eco mediàtic d’aquests nouvinguts a l’activitat electoral.

Si mirem en detall totes les llistes, ens serà fàcil detectar alguns noms que responen a aquest perfil que comento. De fet, hi trobarem, d’entrada, alguns cognoms pertanyents a llinatges polítics, cosa que no és garantia de res, per més qui diguin que els plats s’assemblen a les olles; també hi trobarem cognoms de ranci llinatge, fent les seves Amèriques particulars i, sobretot, professionals diversos, militars inclosos, més o menys coneguts o reconeguts en el seu camp, sobre els quals sempre se’m planteja el dubte de què poden aportar al treball parlamentari (o què en sap el gat, de fer culleres, si voleu). I per acabar, i com a signe dels temps, caps de llista sense cap possibilitat d’exercir la feina per a la qual seran elegits, per obra i gràcia de la justícia de torn, que els té ben tancats amb clau i forrellat.

Doncs amb aquests bous i quatre sonats, ignorants fins i tot de la història que tant reivindiquen, haurem de llaurar. Em fa l’efecte que tindrem un Congrés de Diputats ben peculiar, d’aquí a poc. Una nova meravella digna del país al qual representa. Això sí, de contingut de debò, d’aquell que fa que una societat avanci, més enllà del fanatisme i de la incultura, de moment, ni rastre. Deuen ser coses de les estratègies electorals d’aquesta gent.

css.php