Des 272011
 

Llegíem no fa gaires dies que un fiscal demana 7 anys de presó, sí, sí, 7 anys de presó, per a una noia de Puigcerdà per tocar el piano.  Val a dir que la pianista va estudiar al conservatori del Liceu i que s’hi dedica professionalment.  Malgrat tot, el fiscal considera que hi pot haver un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica.

Fa uns pocs mesos es va fer pública una sentència que prohibia les campanades de l’esglèsia de Sant Mori en horari nocturn.  Segurament també estaríem parlant de contaminació acústica.

No sé jo si ens estem tornant bojos, si la suposada protecció del medi ambient ens crearà un medi absolutament hostil i inhabitable o si els jutges i fiscals no estan prou lúcids en el moment de fer la seva feina, però aquests casos diuen molt poc en favor de la justícia.

És a dir, que tocar el piano pot portar una jove a presó, mentre que l’espoli del Palau de la Música segueix sense que ningú, confés o no, trepitgi cap establiment penitenciari.  O bé, no es poden tocar les campanes, malgrat que fa anys i més anys que han sonat fins a esdevenir un referent per a la població, però ens hem d’empassar una ampliació dels horaris dels establiments de lleure i discoteques.

Si aquesta és la realitat de la jutícia del nostre país, dubto que ningú pugui sostenir sense cap rubor que vivim en un estat de dret.  Una vergonya més del nostre sistema judicial i una bona dosi de munició jurídica a la intolerància de determinats individus que són incapaços de conviure en societat.

css.php