Des 192011
 

La setmana passada ens va deixar una notícia que va passar gairebé desapercebuda, però que per a la gent de la meva generació, potser té una certa importància, per tot allò que ens va aportar en el seu moment.  La trista notícia és la mort del dibuixant Carlo Peroni “Perogatt”, l’autor de Calimero, aquell entranyable pollet petit i negre.

Per un moment he fet l’exercici mental d’imaginar com seria Calimero avui.  Com evolucionaria amb els nous temps aquell famós “ningú no m’estima perquè sóc petit i negre” o, encara, l'”això és una injustícia”.

Meravellós personatge, aquet pollet amb mitja closca per barret, maltractat i indefens.  Potser seria bon moment per recuperar-ne la memòria i fer-ne versió Segle XXI, on les injustícies no són tan càndides com les que havia de suportar fa anys, i on el fet de ser diferent és, cada cop, més motiu d’exclussió.  Petit i negre en un mon de grans i grocs… quin panorama.  Tidria, potser, alguna espurna d’indignació més enllà del lament?  Mai no ho sabrem.  Que cadascú imagini el que vulgui.

Dencansi en pau Perogatt, gràcies per les bones estones de la meva infantesa que em va regalar, sense saber-ho, i llarga vida al seu enorme pollet.

css.php