Des 112011
 

De vegades és molt difícil trobar res de positiu que ens permeti tirar endavant amb un mínim d’il.lusió, enmig de l’escenari de crisi econòmica i d’incerteses de tota mena que ens toca viure.

Cada dia que passa, llegir el diari o engegar la tele és un exercici més difícil, perquè l’allau de males notícies i de pronòstics catastròfics ens deixa fets pols.  De tota manera, de vegades hi ha petites sorpreses que ens fan recuperar el sentit de paraules antigues que tenim mig oblidades a les golfes de la memòria, com ara, “tendresa”.  Justament això és el que m’ha vingut al cap en veure aquesta foto que forma part d’una sèrie que ha publicat el diari Ara.

La imatge ens mostra dos científics xinesos disfressats d’ós panda per canviar un cadell d’aquesta espècie a un nou hàbitat.  Com podem comprovar, hi ha moltes maneres de fer les coses, i no totes són igual d’agressives o d’amables.  El resultat segur que tampoc és el mateix, segons com actuem.

Potser ara és un bon moment per repensar una mica cadascun dels nostres actes per mirar de trobar com podem fer les coses de cada dia d’una manera més tendra, menys violenta, a veure si així aconseguim una mica de pau al nostre entorn més immediat, si més no.

I si pensem que no cal arribar fins a la Xina per revindicar la tendresa, sempre tenim aquesta cançó de Lluís Llach, que l’any 1998 ja ens en parlava.

css.php