Mai 312011
 

"La relació entre Catalunya i Espanya és complexa però crec que sé com resoldre-la".  Ho ha dit Alfredo Pérez Rubalcaba, futur aspirant socialista a la presidència del govern de l’estat.

Sr. Pérez, si em permet unes observacions:

1. Dubto molt que sigui conscient de la "complexitat" de les relacions entre Catalunya i Espanya, després de comprovar durant anys i anys la postura del seu partit al respecte, tant des dels diferents governs com des de l’oposició, així com el gran afecte que demostren pels nacionalismes.

2. Dubto molt que tingui ni idea com aconseguir un bon encaix entre Catalunya i Espanya, perquè ja seria casualitat que una qüestió no resolta en 300 anys es resolgui satisfactòriament d’un dia per un altre, sense previ avís i gracies a polítics jacobins.

3. Sobretot.  Si realment sap com resoldre la qüestió, no sé si vull saber la manera.  Potser arribarà el dia que ens donarem per satisfets de tenir una mala relació Catalunya-Espanya i, fins i tot, l’espoli actual, igual com hem arribat a enyorar els sous mileuristes gràcies a les grans aportacions del govern que vostè vicepresideix, en matèria econòmica.

Digueu-me raret, però més que a solució, aquestes paraules em sonen a amenaça. Temps al temps.

css.php