Mai 032011
 

Si algú encara podia creure en la democràcia espanyola, diumenge, el seu Tribunal Suprem va dictar la sentència definitiva a qualsevol rastre de credibilitat, en prohibir la presentació de llistes independentistes a les eleccions municipals a Euskadi.

Remarco:  prohibir la presentació de llistes independentistes, perquè no ens trobem davant de la il.legalització d’un partit (pràctica més que dubtosa des de la raó democràtica), ens trobem davant la prohibició de concórrer a unes eleccions de partits amb una enorme i inqüestionable tradició democràtica i que han format, durant molt anys molt difícils, part del Govern Basc.

Punt final.  Ser independentista, a Espanya, és delicte condemnat amb el silenci i amb la negació dels drets polítics i socials bàsics.  Euskadi és el primer lloc on aixó s’ha consumat de forma nítida.  Esperem esdeveniments, que la cosa ben segur que no acabarà aquí.

La modèlica democràcia espanyola s’acaba d’ofegar definitivament en les seves misèries.  Que n’és d’útil mantenir l’espantall d’ETA sempre a mà per impulsar aquest autèntic retorn a les cavernes que fa anys que es va concretant de manera inexorable.

css.php