Mai 252011
 

Poc han trigat PP i PSOE, l’autoproclamat "bloc constitucionalista", a renovar el seu pacte per evitar que Bildu pugui exercir a les institucions el paper que el poble li ha atorgat, amb els vots, aquest instrument magnificat per tots dos partits com a essència de la democràcia no fa gaires dies.

Tant li fa el que digui el seu (ells en trien els membres) Tribunal Constitucional, Bildu no pot governar enlloc.  Ells fan la llei i ells fan la trampa.

Paral.lelament, veiem com a Badalona, entre altres, es reclama el respecte a la voluntat majoritària dels electors perquè Garcia Albiol pugui arribar a ser alcalde amb un discurs clarament xenòfob.

Ja podem veure com el respecte a la voluntat popular també té els seus límits, segons la interpretació que en facin els seus grans defensors.  Res de nou, de fet.  Una alternativa independentista no violenta a Euskadi és intolerable, però és perfectament assumible un discurs xenòfob, ja sigui a Badalona o si el defensa Anglada i la gent de Plataforma per Catalunya. Això és perfectament constitucional, pel que sembla. 

No estaria de més que algú ens expliqui de què serveix la tristament famosa Llei de partits davant el racisme i la xenofòbia, o perquè els pactes aparentment contranatura (PP-PSOE) només es justifiquen per barrar el pas a l’independentisme.  

Ja tenen raó els indignats quan diuen que el sistema falla, i molt.

css.php