Mai 222011
 

"Els indignats", un magnífic títol per a una novel.la o un musical, fins i tot, d’aquí a uns anys, quan algú vulgui recordar amb nostàlgia el que està passant aquests dies.

Ara, però, toca indignar-se.  Sobretot els joves, que rebran una herència que mai no han demanat:  un futur pitjor;  una societat pitjor que la que haurem viscut els seus pares.  Que trist només de pensar-hi.

Ja no som a temps de canviar els anys i anys d’empresonament voluntari o induït amb els bancs,  ni els d’acceptació d’un sistema de partits que s’ha manifestat definitivament allunyat de nosaltres, del món real.  Ja no som a temps d’oferir un present millor als nostres fills.  El mal ja està fet i hem fet tard.  Ara ens toca assumir la nostra part de culpa i fer-los costat en la seva indignació, cadascú des de les seves possibilitats:  cridant als carreres i ocupant les places, fent classe, escribint, cuinant, fent música o jugant a futbol; fins i tot, des de l’activisme polític o sindical, tant li fa.  Cadascú des del petit espai de vida que li ha tocat viure, amb els recursos al seu abast i des d’un país que exigeix ser allò que és, no allò que el sistema dicta.

Només així, des de l’expressió de la nostra indignació, cadascú com bonament pot, amb allò que sap fer;  només fent evident que no creiem en aquesta societat  ni en aquesta democràcia falsa i mediore que entre tots hem creat, serà que podrem començar a canviar coses.  Només assumint que estem malalts podrem començar la recuperació. I aquesta proclamació pública de la malaltia és la s’està fent a les places.

I sobretot, no oblidem mai qui ens ha dut on som i no permetem més enganys.  Ells no ens representen ni ens representaran mai, i que cadascú posi noms i cares a aquest "ells".  Ara és l’hora de representar-nos a nosaltres mateixos, des de la nostra singularitat.

El futur, un futur millor, arribarà.  No sé com serà, però serà.  Els nostres fills el mereixen i també és responsabilitat nostra que el tinguin i que no oblidin, perquè serà des de la memòria que hauran de començar a crear.

css.php