Mai 172011
 

Llegeixo que l’esglèsia catòlica rep, cada any, més de 10.000 milions d’euros de l’Estat Espanyol.  Un bon pessic, sí senyor.

Si pensem que l’Estat és aconfessional, segons la Constitució, la cosa encara té més tela.  Sí, ja ho sé, segur que ho justificaran dient que aquests diners també serveixen per pagar les ajudes públiques a escoles, hospitals, serveis socials… vinculats a l’esglèsia.  D’acord, però no oblidem que també serveixen per pagar les manifestacions i campanyes contra la legalitat vigent (en matèries com l’abortament, els matrimonis homosexuals…).

Francament, tant me fa el que defensi i faci l’esglèsia, però amb la que ens cau a sobre, econòmicament parlant, que segueixi havent un tracte de favor com aquest… no sé, em fa una certa engúnia.  També me’n faria en temps de bonança, i més quan, tant abans com ara, se’ns neguen els recursos que tenim reconeguts, com a país.

Potser haurem de convertir Catalunya en una religió, i potser així tindrem un tracte una mica més respectuós per part del Govern d’Espanya. 10.000 milions a l’any no serien un mal començament.

css.php