Jun 102019
 

Seran coses de l’edat, o d’un parell de dies ben lluny del debat polític, però cada dia que passa tinc més clar que la distància entre la gent del carrer i bona part (seré generós) de la classe política està en constant expansió, allunyant-se més i més l’una de l’altra. Només així puc entendre determinades maniobres i determinats pactes que haurem de veure els propers dies, i patir uns quants anys, i que primaran, i de quina manera, els interessos personals, de partit, o de casta, per sobre d’allò que en algun moment se’n va dir el bé comú.

Certament, en el segle XXI, no hi ha gaire coses més absurdes que intentar mantenir l’antiga distinció entre dretes i esquerres. Potser és que el temps de les ideologies ja ha passat i que, al seu pas, només ha deixat la terra cremada del pragmatisme per l’ostentació del poder. Escoltar segons qui, que fa segons què, erigint-se en el mascaró de proa de l’esquerra progressista i social faria riure, si no fos perquè entre impostura i impostura, el que es juga és el nostre futur; el de tots. I el més trist, encara, és que no aprenem, que no sabem entendre que quan desapareixen les ideologies i els principis, brollen a raig els totalitarismes. I aquí ens trobem.

Cordó sanitari contra l’independentisme. Una bona manera d’afeblir-lo és fer-lo fora de les institucions, sigui com sigui. Els resultats electorals de totes les darreres eleccions faciliten, i de quina manera, aquesta estratègia de fer invisible, o innecessari, l’independentisme a molts centres de decisió. L’ajuntament de Barcelona en pot ser un bon exemple (o les Corts, a Madrid) d’aquesta nova maniobra de l’espanyolisme mes ranci, ara amb la connivència d’aquelles forces amb les que es veu que havíem d’eixamplar no sé quina base. I nosaltres tocant el flabiol, de manifestació en manifestació, ben carregats de lliris, mentre la nostra identitat s’enfonsa sense que en siguem conscients. Entendran algun dia, els nostres, que l’autèntic dogma de fe de la política espanyola és aquell vell, ranci i molt vigent “antes roja que rota“? Doncs això.

css.php