Jun 072019
 

Segurament, una de les millors maneres d’encarar els problemes i les pròpies limitacions és amb humor. Al cap i a la fi. l’humor, la ironia, el sarcasme, fins i tot, són diferents miralls que deformen la realitat, en un sentit o en un altre, però que ens acaben retornant una imatge fidel, crua si cal, d’aquesta realitat.

Ahir a la nit, el programa de TV3 “Polònia” va dedicar una bona part del seu temps, i alguns dels seus gags més esmolats, a la ja massa comentada manca d’activitat del Govern, ara que ja fa un any que va ser constituït. Segur que si parlem amb qualsevol dels seus membres, o fins i tot amb qualsevol dels alts càrrecs que s’han designat, o mantingut, per a llocs estratègics, ens relataran una feinada ingent, constant i profitosa. És el que els toca dir, i segur que hi ha una part de veritat. Però la veritat, aquesta entelèquia inabastable, també està feta, en gran mesura, de sensacions, de percepcions intangibles. I no podem negar que aquestes resten, i de quina manera, molta força a qualsevol argument racional dels nostres mandataris.

La sensació, ara mateix, és que vivim en temps de descompte de no sabem ben bé què. Hem esperat el judici, ara esperarem la sentència, hem esperat les eleccions espanyoles, les municipals i les europees, ara arriba l’estiu i tot es ralentitza, després potser la sentència del Suprem, els recursos… i mentrestant, el país funciona per inèrcia, a l’espera d’unes eleccions que avui es veuen a tocar i demà s’allunyen per obra i gràcia de determinades perspectives de resultats i de naufragis més que anunciats.

Costa prendre’s aquesta realitat amb humor i no pensar en una voladura controlada de tot el que hem avançat aquests darrers anys, ja sigui per por (sempre legítima), per covardia, o per incapacitat. Sigui com sigui, segurament és la millor manera de contemplar la realitat i esperar, sense desesperar, que algú, o alguna cosa, torni a engegar la maquinària d’un país al ralentí, un ritme adequat quan no hi ha destí, ni ruta, ni carretera. Sort en tenim d’aquells guionistes que ens endolceixen les percepcions i les evidències més amargues.

Cap de setmana a la vista. Temps de desconnexió.

css.php