Abr 292013
 

Què se’n pot esperar d’un país on:

L’església catòlica rep més diners públics que la investigació.

La despesa militar mereix, fins i tot, la desqualificació de la Comissió Europea.

– La Casa Reial i la nova noblesa (la dels bancs i la de les grans corporacions) reben diners públics a dojo, ja sigui via pressupostos públics, via rescat, o via impostos, taxes i altres prevendes que també es paguen amb recursos de tothom.

Francament, el panorama em recorda massa aquells temps en què a la societat hi havia tres estaments privilegiats:  l’església, l’exèrcit i la noblesa, a banda d’una enorme classe popular tremendament maltractada, explotada  i empobrida.

Si algú encara té dubtes, que no oblidi que el 2007 hi havia 10 espanyols entre la llista Forbes de persones amb més de mil milions de dòlars.  El 2013, el doble.  Paral.lelament, l’atur a Espanya, el 2007  era d’1,8 milions de persones i avui ja supera els sis milions.  Com més rics hi ha, molts més pobres.  Una  curiosa accepció de la idea de justícia social.

De debò que de tant progressar no hem tornat al feudalisme?  Potser només hi falta el dret de cuixa.  Bé, potser no hi falta, tampoc.

Ja ho sabem.  En aquesta tesitura, a creure i a resar, que així és com es mantenen la llei i l’ordre (divi?) establerts.

Que els aguanti un altre!

css.php