Abr 202013
 

Aquests darrers dies hem pogut llegir a la premsa un parell de notícies que ens parlen, amb molta claredat, de cap a on va el futur econòmic del nostre país, si les coses i les polítiques públiques no canvien.

La primera, fa referència a una empresa de Rubí, capdavantera en la fabricació de bicicletes elèctriques, que ha de vendre les patents de fabricació perquè no aquí no troba el finançament per tirar endavant els contractes que ja té signats.

La segona, la reconversió d’un hipotètic espai d’investigació i fabricació aeroespacial a outlet, entre altres motius, per la manca de lleialtat del govern estatal.

Si voleu més, només cal passejar per diferents polígons industrials i veurem com allà on fa uns anys hi havia industries de fabricació de gairebé qualsevol cosa, ara hi ha magatzems i centres de distribució.

D’acord que hi ha empreses d’èxit al nostre país, però exemples com aquests que cito són molt indicadors de cap a on anem.  Si afegim que el turisme segueix mantenint l’economia, tant el de borratxera com el de creuers, tot sembla indicar que anem cap a un país de serveis, abandonant així la tradició industrial i productiva, amb alguna excepció interessant com el sector del cava (exporta que exportaràs), que durant molts i molts anys en va fer competitius i atractius per a la inversió exterior.

D’acord que els temps són de crisi, però molt, molt, un país d’emprenedors i d’economia moderna i innovadora, no ho semblem, ara mateix.

 

css.php