Abr 042013
 

Darrerament es parla força de la voluntat de diàleg del govern de Madrid i del seu desig d’acordar un nou finançament amb Catalunya.  Fantàstic.  Sobretot si fos veritat.

Com que la memòria, de tant en tant, ens juga males passades, cal recordar que el sistema de finançament actual, aquest que ens està ofegant fins a límits impensables, es va signar l’any 2009 i s’ha de renovar, justament, enguany, que és quan Madrid parla de voluntat de diàleg.  Curiós.

No hi ha cap voluntat de res.  L’únic que hi ha és un acord de finançament autonòmic que ha caducat i que s’ha de tornar a definir, evidentment, amb totes les comunitats autònomes.

No ens enganyem, la voluntat del govern Rajoy és establir un nou finanáment autonòmic, com toca fer cada quatre anys.  Així és que tinguem ben clares unes quantes coses, com ara que els acords s’incompleixen (quants diners del sistema que ara finalitza no s’han pagat?), que no hi ha ni rastre de la nostra suposada sobirania fiscal i econòmica, i que mai tindrem un finançament just i lleial mentre seguim sent part d’Espanya.  Només cal escoltar els prohoms i presidents populars.

Ara, que cadascú faci tanta literatura com vulgui, i que parli de negociacions, concessions, voluntats de diàleg… tot mentida.  Això sí, un excel.lent escenari per seguir carregant amb enganys contra Catalunya, des de tots els fronts.

css.php