Oct 302011
 

Una de les possibles definicions de “memòria” podria ser la de funció cerebral que permet retenir experiències passades. Aquesta és una definició molt simple i, per tant, molt poc rigorosa, però que em resulta útil per contraposar dues idees: “memòria” i “actualitat”.

Vivim uns temps difícils, especialment complicats, en els quals costa de trobar una estona de serenitat que ens permeti recarregar les bateries per tirar endavant.  I és aquí on crec que hem de posar en joc la memòria, perquè la memòria és molt selectiva i, a poc que l’ajudem, ens pot oferir grans moments de satisfacció.

Sense anar més lluny:  a casa tenim un marc de fotos digital on, evidentment, només posem fotos dels bons moments que hem viscut, dels llocs on hem estat i que ens agrada recordar, o de les persones que són o han estat importants en la nostra vida.  Les fotos van passant, sense ordre, i cada imatge és un record amable, un motiu de satisfacció, un sentiment positiu.

Em puc passar l’estona esperant quina foto apareixerà a continuació de la que veig (badar em costa ben poc, de vegades), perquè sé que m’ajudarà a dibuixar un sonriure, i aquest és el millor remei contra tota mena de crisis. Si no ho heu provat, feu-ho.

Deixem-nos endur pel plaer de memòria, per no perdre’ns del tot entre la boira -parafrassejant uns versos de la “Suite de la memòria“-, i més si la boira, ara mateix, és el present.  Veurem molt més clar el futur.

css.php