Oct 182011
 

Els usos i abusos de places públiques, a determinades institucions, són cosa coneguda i fins i tot acceptada amb enormes dosis de resignació.  Un cas paradigmàtic és el que històricament s’ha donat tot sovint a diferents diputacions, amb sistemes de contractació massa opacs, en molts casos, i amb retribucions molt per sobre de les habituals en el sector públic.

Ara han sortit a la llum les condicions retributives d’un bon nombre de càrrecs de la Diputació de Barcelona, i Solidaritat Catalana per la Independència ja ha anunciat que denunciarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els titulars de la Diputació durant els darrers anys.  Ja era hora.

Ja era hora que els responsables polítics responguessin, si cal davant la justícia, de la seva gestió al capdavant de les institucions, i més si hi ha indicis de malbaratament de recursos públics i, com en aquest cas, d’afavorir determinades persones afins durant anys i anys.

Ja era hora que es comencessin a respectar les institucions com a servei públic i no com un negoci particular on col.locar amics, coneguts, parents i companys de partit (de qualsevol partit), amb absoluta impunitat, tot desprestigiant l’exercici de la funció pública, que es desenvolupa absolutament al marge de les circumstancies polítiques de cada moment.

Ah!  i per cert, el senyor Zaragoza, que no gosi insinuar que el blindatge de sous és pràctica poc o molt habitual pel que fa al funcionariat, perquè és mentida.  Una més.

Ja veurem en què queda la denúncia i com acaba tot plegat.  En qualsevol cas, que serveixi per fer públics aquests usos impropis de les institucions i dels diners de tothom.

css.php