Jul 272019
 

Finalment, aquesta setmana que ja anem enllestint s’ha acabat el primer assalt del debat d’investidura, amb un resultat prou conegut i força irònic, números en mà, però amb detalls prou interessants que han passat un tant desapercebuts enmig del soroll dels retrets, l’escenificació i els desencontres. Em refereixo a un comentari d’un conegut socialista català, José Zaragoza, sobre l’actitud i la gesticulació d’Inés Arrimadas durant una de les sessions. Qui n’estigui interessat, que busqui el vídeo, perquè s’ha reproduït arreu i, francament, em fa mandra de tornar-lo a veure.

Les paraules en qüestió d’aquest antic diputat al Parlament de Catalunya venien a dir que Arrimadas estava confonent el Congrés amb el Parlament, amb la seva actitud. És a dir, més o menys, que al Parlament tot s’hi val. De fet el seu grup mai no va censurar, ans al contrari, els excessos, la incontinència verbal, ni les actituds de la que fins fa poc s’erigia en líder de l’oposició a Catalunya. Però vet aquí que a Madrid, al Congrés dels Diputats, la cosa canvia, i allà es veu que les formes s’han d’imposar. I més quan qui travessa totes les línies del bon gust ho fa contra el mateixos que abans callaven (o aplaudien, fins i tot), però que ara són l’objectiu a abatre.

Sigui com sigui, si repassem la història de les sessions parlamentàries a les Corts madrilenyes, sostenir això de l’exigència de les bones maneres resulta, com a mínim, ridícul. La comparativa amb el clima general al Parlament de Catalunya (irrupció de Ciutadans inclosa, fins i tot) deixa un resultat clarament favorable a casa nostra. Però, és clar, mai no es mossega la mà que dona de menjar, i avui la mà, per a aquest diputat, és a Madrid. De tota manera, ni que només fos per respecte a aquestes formes que tant es veu que valora, potser no li caldria menystenir així la institució on s’ha guanyat les garrofes fins ara, només per desqualificar, de nou sense gaire èxit, dit sigui de passada, la seva rival.

css.php