Jul 172019
 

Que ara sembla que diu el Suprem que farà traslladar els presos polític a Madrid quan toqui comunicar-los la sentència, cosa que sembla que serà passat l’estiu. Doncs ves quina sorpresa, i quina novetat. En qualsevol cas, tenim l’estiu per davant per anar decidint què farem un cop es confirmi que seguiran durant molt de temps empresonats. No ens enganyem, això és el que es tem i dona per fet tothom que no estigui malalt de positivisme populista.

Jugant a fer post-sentència ficció, imagino que el que vindrà després serà, si fa no fa, res de nou; res que no hàgim vist fins ara: declaracions inflamades, recursos a totes les instàncies possibles i a alguna que altra d’impossible, per si de cas, manifestacions massives, cants i crits, algun que altre tall de carreteres i vies, més declaracions, ara condemnatòries -des de l’altra banda-, un bon grapat més d’insults, i després, el lent final de camí a una autonomia, de la qual, en realitat, mai no ens hem mogut. La lenta condemna al pactisme de sempre, al cove i als peixos, a l’oasi obedient i, si res no ho evita, vist el panorama i les perspectives a curt termini, a unes altres eleccions absurdes i inútils, per a un país sense pressupostos, ni govern efectiu, ni lideratges; per a un país cansat i amb regust de gran mentida a la gola.

Ja és ben cert que podem aplicar-nos aquella dita futbolística que afirma que vam jugar com mai i vam perdre com sempre. Això, si no és que un parell de penals als últims segons, o ja en temps de descompte, capgiren el resultat. De tota manera, millor no confiar gaire ni en un regat al Suprem, ni en cap tir per l’escaire dels nostres mandataris. Minut i resultat? Poc per a la fi del partit i flaire de derrota, en un partit trencat des de fa mesos.

css.php