Jul 132019
 

Arxivades definitivament les tres darreres denúncies que encara seguien obertes contra professors de l’IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca, per suposats delictes de menyspreu cap als fills de guàrdies civils, arran dels fets del primer d’octubre de 2017. Tema resolt, doncs, gairebé després de dos anys d’assetjament polític i mediàtic.

Aquesta nova resolució judicial, i jo no sé quantes en portem de similars, contra hipotètics delictes vinculats al primer d’octubre, que han quedat en no res, ens ve a recordar que fer passar la vida per l’embut dels tribunals només és una manera de sembrar terror i odi per part de qui posa les denúncies, sense cap base per a fer-ho. Ara ja sabem que hi ha grups i partits que viuen de la generació d’enfrontaments, d’atiar l’odi contra els que pensen diferent. Aquest, sense cap mena de dubtes, és un dels efectes més perniciosos del procés: la generalització de la por indiscriminada per via judicial.

El que encara costa de pair, i d’acceptar, és el gran silenci mediàtic quan es tanquen aquesta mena de casos. Tant soroll que van generar quan es van obrir, i tantes sentències avançades que es van dictar per no res. Els professors, les víctimes (i en podem dir així, perquè ho són) ja van ser jutjades, condemnades i executades, en el seu moment. Ara només els queda el consol de la fi del malson, i una por subconscient que no sé jo si es podran treure mai de sobre. Aquest és el gran mèrit dels que viuen de l’odi.

Ara, parèntesi estival. I a la tornada, curs nou, amb llibertat i sense intromissions indignes. Però el mal ja està fet, i el camí traçat. Ens haurem d’anar acostumant al fet que tots, absolutament tots, algun dia ens podem trobar davant d’un jutge, per un simple afany de revenja d’algun que altre autèntic terrorista social?

css.php