Jul 152019
 

Definitivament, cada dia que passa és confirma que l’estupidesa humana no té límits. El problema, però, és quan l’estupidesa, disfressada d’afany de singularitat respecte a la resta de mortals, l’exerceixen aquelles persones que, ara com ara, són referents i models a imitar de molta gent, especialment molt jove.

La darrera excentricitat d’un grapat dels anomenats influencers hispans que corren per les xarxes socials és, ni més ni menys, que anar a fer un bany a les aigües d’un intens color turquesa de la bassa d’una antiga mina de wolframi. Així, el mont Neme, a A Corunya, ha esdevingut el nou punt de peregrinació obligada per a instagramers i altres bèsties digitals que anteposen l’obtenció d’una foto exòtica enmig d’una aigua d’un color sorprenent, i ben tòxic, a la certesa de patir trastorns físics que van de les erupcions cutànies fins als problemes digestius. Però qui no pagaria aquest preu per una bona selfie?

Es veu que l’origen de tot plegat és la inclusió d’aquest antic abocador tòxic en una campanya (que, per cert, es va haver de retirar) de promoció turística gallega. La resta, ha vingut de la mà d’aquells que són capaços de qualsevol cosa per una foto diferent, per un instant de glòria. No hi ha dubte que la línia d’evolució humana, de tant en tant, té alguna que altra ondulació a la baixa.

Llegint aquesta notícia, m’ha vingut allò que tants cops ens han repetit les nostres mares, en relació al comportament de determinades companyies: “i si es tira d’un pont, tu què faràs?”. Doncs això, una mica més de sentit comú del de tota la vida i menys estupidesa, per molt moderna i original que pugui semblar.

css.php