Gen 252013
 

La realitat sempre va per davant de la llei.  Segurament és per això que existeixen les lleis, per definir unes normes de convivència adequades a les circumstàncies de cada moment històric.

De tant en tant, però, hi ha realitats i normes que resulten realment sorprenents per a qualsevol persona que, en el legítim exercici de la bonhomia,  pugui arribar a creure en l’honestedat de determinades decisions.  Una d’aquestes sorpreses és la que vam poder llegir no fa gaire, en el sentit que el Govern de Madrid està preparant un reial decret que permetrà que banquers condemnats puguin tornar a dirigir bancs.

D’acord que l’objectiu últim del sistema judicial i penal ha de ser la rehabilitació del delinqüents, però imaginar que tot el que sabem per la trista experiència dels darrers anys només serveix per rehabilitat algun que altre personatge com aquest, enlloc d’ajudar a millorar el sistema, costa de pair.

Aquesta realitat que d’un temps ençà se’ns fa molt evident, farcida de mesures que sembla que busquin més el blanqueig de la imatge  i dels diners de determinats individus (delinqüents) que el bé comú, ens comença a fer dubtar de si realment la justícia és justa, si les lleis  que s’estan fent són les que calen per garantir la convivència i el progrès (evidentment generals), i si el govern governa per a tothom, o només en funció d’interessos ben particulars i molt foscos.

Massa dubtes sobre la qualitat democràtica d’ús corrent a Madrid.  Així és que, de lliçons, les justes.  Per no dir cap.

css.php