Gen 092013
 

Finalment, ha arribat alguna inauguració.  Puc imaginar la síndrome d’abstinència inaugurativa d’alguns dels nostres polítics, poc acostumats a no poder lluir allò que en diuen obra de govern.

I ves per on que en pocs dies se n’han ajuntat dues:  el desdoblament de l’eix transversal i el tren d’alta velocitat a Girona i Figueres.  Molt bé.  Dues grans infrastructures que ens són imprescindibles però que arriben tard, cares i coixes, com ja comença a ser habitual.

Pel que fa a l’eix transversal, aquesta carretera que comunica Lleida i Girona sense passar per Barcelona, finalment pot deixar de ser una autèntica trampa mortal per al seus usuaris.  Cert que la vida humana no té preu, però el cost que suposarà per al país durant molts anys, per allò del peatge a l’ombra, no el sé qualificar d’altra manera que de pèssima gestió dels recursos públics.

Quant al tren d’alta velocitat, a banda del retard de dècades d’un traçat que hauria de ser prioritari per a qualsevol govern i de les deficiències de la connexió a l’altra banda dels Pirineus, inaugurar una línia sense les estacions principals en condicions sona a no massa ben planificat.

Sigui com sigui, benvingudes totes dues vies, encara que seguim tenint pendents dos traçats estratègics importants:  el corredor ferroviari mediterrani i la connexió ràpida, per carretera, Lleida-Vielha-Tolosa (per no parlar dels pèssims serveis ferroviaris de rodalies) .  Però bé, imagino que això és tota una altra història i, al ritme i a la velocitat que sembla que va tot, podem esperar ben asseguts.

//

css.php