Gen 132013
 

Aquesta setmana passada hem pogut llegir que entre el 30 i el 50% dels aliments que es produeixen al món fan cap a les escombraries.

Aquesta dada és especialment brutal si tenim en compte la quantitat de persones que moren de desnutrició, especialment nens, o l’increment dels darrers anys de la demanda de places a menjadors socials, paral.lela a la multiplicació d’inciatives extraordinàries per proveir els bancs d’aliments, per exemple.

I és que la gana i la malnutrició han saltat les barreres continentals i, cada cop més, són una realitat que tenim a tocar i que ha fet saltar totes les alarmes a moltes escoles del nostre país, on es constata que molts nens ja no mengen allò que necessiten.

Davant d’aquesta realitat de dèficit d’alimentació bàsica, fa de molt mal pair que tants i tants aliments es malmetin diàriament, ja sigui als estocs sobrers dels supermercats o a les cuines d’hotels i restaurants.  Una solució fàcil, potser, és la que ha trobat un hotel de Benidorm que aprofitarà el menjar que no es consuemix a l’establiment perquè pugui fer servei a les famílies que atèn la Plataforma Solidaridad Marina Baixa.

I és que allà on no arriben, o no saben (o no volen) arribar, les institucions, sempre hi ha entitats, empreses, persones, disposades a posar-se al costat dels més febles, dels que més pateixen, amb aportacions grans o petites, però importants i dignes d’imitar.

De vegades, les solucions són senzilles i no les veiem de tan a la vora com són, perquè potser només és qüestió d’optimitzar el que ja tenim, d’aprofitar-lo al màxim.

Com en podem dir, si no, d’una societat que llença allò que una bona part dels seus integrants necessiten per sobreviure?  Doncs això.

//

css.php