Nov 212012
 

No, no.  No tinc cap intenció de parlar de la imatge del candidat Mas amb els braços oberts, ni del ja tan sobat messianisme que la foto pot transmetre.  De fet, no tinc cap intenció de parlar de res que tingui a veure amb la campanya electoral.

Moisés és el nom d’un dels dos avis d’un petit poble de Sòria que han saltat a la fama, sense pretendre-ho, gràcies a un vídeo que Internet ha fet famós perquè fa cinc anys, en plena bonança econòmica, ja vaticinava el desastre econòmic que patim.  Moisés torna a ser notícia, però ara, lamentablement, amb motiu de la seva defunció.

Moisés Ciriano és un més de tants padrins i padrines que tots podem reconèixer i que ens aporten una visió de la realitat i de la vida que sovint menystenim per catastrofista o per antiquada i que faríem bé de no despatxar amb tanta lleugeresa com ho fem.

La mort d’una persona sempre és un esdeveniment trist, però quan qui se’n va s’endú per sempre un tros de saviesa popular, d’aquella saviesa antiga que perdura al llarg dels anys (dels segles, si voleu), tots perdem una mica d’aquell sentit comú bàsic, elemental fins i tot, que tanta falta ens fa.

Dencansi en pau Moisés.  Aquest Moisés:

css.php