Ago 312012
 

L’església belga va anunciar fa uns dies que farà cursets als futurs capellans per mirar d’evitar la pedofília.  No oblidem que Bélgica acumula més de 800 demandes judicials per suposats abusos de religiosos a menors d’edat.

La veritat és que no sé si és més greu la xifra de demandes, brutal i intolerable, o el fet que calgui fer cursets per explicar que no s’ha abusar sexualment de menors, a un col.lectiu que suposadament es regeix pels manaments de l’església catòlica.

En qualsevol cas, la situació és extremadament greu, perquè evidencia uns forats ètics i de solvència moral intolerables en aquells que dicten pautes de conducta, en base a veritats absolutes.

Què no veuen que el que fan és violar menors indefensos?   Ni més, ni menys.  La resposta, cursets als seminaris.  Algú es pot imaginar un violador al qual li fan un curset d’un matí i el posen al carrer?  Doncs això.

Francament, crec que més que els cursets, caldrien condemnes exemplars a aquells que a l’empara d’una superioritat més que qüestionable, abusen sexualment de menors, que no tenen cap instrument per defensar-se.  Però és clar, és l’església catòlica, el Vaticà,  manté l’habitual prudència (diguem-ho així) respecte al sistema judicial, i amb una xerradeta als futus capellans per dir-los que han de ser bons i que no s’han de tancar a les dutxes ni als lavabos amb els nens (que ho fèien, fins ara?) ja tenim el problema resolt.

I aquesta gent ens vol donar lliçons de conducta.

css.php