Ago 292012
 

5.023 milions d’euros.  Aquest és el rescat que aportarà Espanya a Catalunya.  I aquest és el punt final de qualsevol somni de convivència a Espanya, perquè si hi descomptem tot el que Espanya no ens ha pagat, malgrat haver-ho signat i compromès per llei aquests darrers anys, potser no caldria aquesta humiliació.  Per no parlar de tot el que ens han pres en concepte de solidaritat (en una interpretació molt seva del mot).

Simplificant:  que s’hi han agafat  tot el que han volgut (uns 16.000 milions cada any) i ara, a sobre, els hem de demanar els nostres diners, amb les contraprestacions de tot ordre que vulguin imposar-nos.

Catalunya tanca, amb aquest autèntic despropòsit, un procés que volia trobar, segurament amb bona fe, l’encaix a Espanya, i que s’ha acabat mostrant impossible, perquè Espanya no està per encaixos sinó per liquidar qualsevol intent de diferència, i la crisi els ha estat l’aliada perfecta.

Ara és el moment de decidir:  o seguir subjugats a una Espanya cada cop més forta i amb més poder sobre Catalunya, o emprendre, definitivament, el camí a la independència.  No hi ha terme mig, i la reunió del dia 20 de setembre entre els presidents Mas i Rajoy evidenciarà, encara més si cal, aquest atzucac en què ens trobem, perquè només servirà per mirar d’aclarir les condicions de la nostra rendició (vull dir, del nostre rescat) i per fer la foto de la claudicació.

Moltes gràcies als diferents governs que des de la prudència covarda o des de la incompetència i la irresponsabilitat han contribuit a dur-nos allà on ara som.  Quin gran servei han fet al país.

css.php