Abr 182012
 

El Tribunal Suprem acaba de ratificar la interlocutòria contra el català.  Aquesta nova batalla judicial ve a propòsit del reglament d’usos lingüístics de l’Ajuntament de Barcelona, i demostra, un cop més, que el marc legal espanyol és declaradament hostil a Catalunya.  O encara teniu cap dubte?  No n’hi ha prou amb la vergonya que ens provoca la sentència de l’Estatut, o les de la immersió lingüística, o ara amb aquesta ratificació?

I no perdem de vista qui hi ha darrere de totes aquestes iniciatives contra la llengua (les judicials i les polítiques):  el Partit Popular, molt principalment.

I ara què?  Seguim mantenint-los com a socis de fet del Govern?  Fins quan?  Fins que facin què?

Sense llengua pròpia i d’ús preferent en cap àmbit públic, amb una involució permanent en el nostre sistema educatiu, amb una estructura financera cada cop més petita i amb menys inversions, amb amenaces constants de recentralització -quan no d’intervenció-…  Què més cal perquè alguns vulguin veure que aquesta dinàmica només ens pot portar a la desaparició?

O aquesta crisi econòmica i social fa que ens en sortim sols i independents o ens en anem a fer punyetes, com a país, com a societat i com a cultura.

Les nostres institucions, només elles:  el president, el Govern i el Parlament, tenen la resposta.  Nosaltres, els dubtes.

css.php