Abr 192012
 

El Síndic de Greuges no ha pogut accedir al Centre d’Internament d’Estangers de la Zona Franca, perquè li ha negat l’accés una ordre de la delegada del Govern,  la senyora Maria de los Llanos de Luna, un personatge amb una intensa carrera de menyspreu absolut cap al país i cap a les seves institucions, des dels diferents càrrecs que ha ocupat fins ara.

Em sembla totalment incomprensible que es pugui negar l’entrada del Síndic a cap establiment situat a Catalunya, així, per la cara, i sense gaires més explicacions  que dir-li que no cal que hi entri, perquè allà tot es fa bé.  Aquesta és la manera de fer del nou govern d’Espanya, per si algú encara no ho tenia prou clar.  Ells fan el que volen, tant a casa seva com a casa nostra, que per això en són els amos. I punt.

On són totes les veus que es van alçar quan un grup d’indignats volien impedir l’accés al Parlament?  No tenen res a dir, ara que una sola persona impedeix l’accés d’una de les figures fonamentals del sistema democràtic a un establiment sobre el qual hi ha serioses sospites de pràctica habitual de tortures?  Es veu que no.  Es veu que la llibertat de l’exercici dels drets democràtics només s’aplica segons on i segons a qui.

Podeu imaginar què passaria si el nostre govern prohibís l’accés d’una institució de l’Estat (digui’s president, ministre, secretari d’estat…) a qualsevol edifici o establiment titularitat de la Generalitat?  Us ho podeu imaginar?

Doncs en aquest punt ens trobem i no passa res.  Absolutament res.  Realment tenim un problema (o més d’un, de fet).

css.php