Set 172011
 

Ha mort Jordi Dauder.  Dir que ha mort l’actor Jordi Dauder seria terriblement injust amb una de les figures més sòlides i més complexes del panorama cultural contemporani d’aquest país.

Jordi Dauder és un personatge de convincions profundes i d’interpretacions contundents.  Ara, ben segur, vindran tota mena de reconeixements institucionals, elogis i lloances.  Benvinguts siguin, sense cap dubte, per merescuts, a un representant de la cultura en majúscules.  De l’alta cultura, si voleu.

En qualsevol cas, per què tinc la sensació que, com a país, no hem fet les paus amb tot el Dauder ha aportat al nostre panorama cultural i intel.lectual?  Potser per la complexitat del personatge?  Potser per les seves conviccions ideològiques?  Potser el seu treball, seriós, rigorós?  Potser per una mica de tot, de fet.

Desapareix una grandíssima figura.  En vindran d’altres tan remarcables, o més, això segur, però Dauder se’ns ha anat i ja no tindrem cap nou treball seu que gaudir.  Ja no tindrem el privilegi de no haver de llegir la crítica en veure el seu nom associat a una obra, per saber que ens trobem davant d’una creació de qualitat contrastada.

Que descansi en pau.

css.php