Set 012011
 

“Tot i que…” és l’expressió que el programa de TV3, “Polònia”, associa al president Mas i, si hem de ser sincers, potser sí que ressumeix força bé l’actitud política de Convergència i Unió.  Molt sovint tinc la sensació que és allò d’estar a favor d’una cosa i del seu contrari.

A la votació al Congrès de la proposta de reforma constitucional, Duran Lleida, després d’una intervenció prou destacable, va posicionar el grup parlamentari en el no vot, per fer ben visible que si PP i PSOE s’ho havien manegat tots sols per plantejar la proposta de reforma, que la votessin també ells solets.

He de confesar que la postura em va semblar magnífica (de fet va sorprendre força tothom), tot i que…

– Hauria de ser coherent amb les actituds posteriors, com ara no presentar-hi esmenes, no votar, tampoc, al Senat…

– Si realment la reforma constitucional no va amb ells, cal començar a treballar en una altra via alternativa.

– Potser és hora d’assumir que tot el que es pugui decidir a Madrid, de fet, no té a veure amb els nostres interessos, ans al contrari.

– Potser sí que ara és un bon moment per afirmar la sobirania del Parlament de Catalunya i obrir una via política clara i sense matissos cap a la independència.

Però no.  Segur que després d’aquesta posició al Congrès vindrà una bateria d’esmenes i negociacions per mirar de reduir l’impacte negatiu que tindrà sobre nosaltres la reforma constitucional (el temps demostrarà que sense èxit), un vot favorable o d’abstenció al Senat, cap canvi de rumb en la política catalana respecte a Madrid i, sobretot, cap insinuació d’avenç cap a la independència.  A tot estirar, una llei paral.lela al Parlament que el Tribunal Constitucional, en el seu moment, s’encarregarà d’invalidar.

Definitivament,  el “sí però no” i el “tot i que…” són pautes d’actuació política prou assentades a CiU.   Una autèntica pena (encara que cap sorpresa) perquè el moment polític actual em sembla extraordinàriament propici per a grans canvis, sobretot pensant d’on venim, aquests darrers anys, i el que ens espera.

css.php