Jul 022012
 

Que les grans estructures de l’Estat Espanyol cada dia són menys independents i menys democràtiques, a hores d’ara, ja és tota una evidència innegable, i un bon exemple el vam tenir no fa gaire quan el Congreso de los Diputados va negar als diputats d’ERC el dret a ser presents en la Comissió de Secrets Oficials, deixant molt clar que, malgrat el que digui la voluntat popular a través de les eleccions, hi ha formacions polítiques de primera (les d’àmbits estatal) i de segona (les que tenen representativitat autonòmica).  Tota una lliçó de democràcia.

I ara arriba l’hereu de la corona, el príncep, i veta l’entrada a un acte en què participava, a Girona, a regidors democràticament elegits, de les CUP o a diputats de Solidaritat, en un nou exercici de respecte a la voluntat popular.

Malament rai quan una cambra legislativa no té cap inconvenient a saltar-se la voluntat del poble que n’elegeix els membres, però encara pitjor es posa el panorama quan és el futur rei qui no fa cap cas d’aquesta mateia voluntat, en no sé jo quina perversió de la idea de democràcia.

Però és clar, tot plegat no és tan estrany si pensem que monarquia i democràcia són conceptes que no acaben de lligar massa bé, començant perquè ningú no tria la persona que ha de dur la corona.  Serà per això que no acaben d’entendre que el que tria el poble va a missa, tant si els agrada com si no?

Sigui com sigui, el futur monarca promet, com a rei de tots els espanyols, evidentment, perquè  ja ha deixat clar que molts catalans, per sort, no entren en aquest selecte club hispà, a no ser que juguin amb la Roja.

css.php