Gen 062012
 

Han passat els Reis d’Orient.  Puntuals, com cada any, aquest petit miracle domèstic (enguany més miracle) que il.lumina la mirada de petits i grans i que és capaç de mostrar en tota la seva extensió, el significat de la paraula “il.lusió”.

Anem justos d’il.lusió, en aquests temps que corren.  Per això, una nit màgica, gairebé treta d’un conte molt, molt antic, té un valor tan especial, perquè és capaç de portar l’alegria i dibuixar un somriure als llavis de tanta gent.

És la gran mobilització social de la Nit de Reis.  Mitjans de comunicació, institucions, ONG, comerços, pares i mares, nens i nenes… tothom, ahir a la tarda, d’una manera o altra, trencava la seva rutina amb l’esperança que la seva carta hagués arribat a lloc i que tot allò que cadascú de nosaltres hem demanat tingués resposta.

Per un dia, no hi ha conflicte de cultures ni de civilitzacions i deixem entrar fins a l’últim racó de les nostres cases uns mags que venen d’Orient, carregats d’il.lusió.

Quan escric, ja ham marxat, però sé que l’any que ve tornaran i, sobretot, sé que malgrat totes les dificultats, la distància que han hagut de recórrer i del vent que ha bufat aquesta nit, han estat aquí, amb nosaltres, amb la seva càrrega immensa de fantasia, per fer-nos una mica més feliç aquest dia que tot just comencem.

css.php