Jul 292011
 

Em permeto manllevar el títol de la pel.lícula que té com a protagonista el matemàtic JF Nash, per comentar alguns punts d’una recent entrevista al Dr. Moisès Broggi, una altra ment meravellosa, però en aquest cas, de casa nostra.

L’entrevista que recomano de llegir es pot trobar seguint aquest enllaç.  Només vull destacar alguna de les seves afirmacions sobre la realitat política del nostre país:

– “ERC va cometre un greu error aliant-se amb el PSC, un pacte que la va esclavitzar també a Madrid i que ha acabat provocant que la mateixa Esquerra hagi anat contra Catalunya.”

– “Quan en Duran no hi sigui, tot serà més fàcil i CiU, si ho vol, podrà fer avançar més el país.”

– “Contra Catalunya, tots els espanyols sumen, sempre van junts per la seva causa nacional, sense ni una sola escletxa.”

Hi ha coses que es poden dir més alt, però no més clarament.  Al fil d’aquesta entrevista, potser ara seria bon moment per recordar l’equilibri de Nash o, amb un major paral.lelisme amb la situació del nostre país, el dilema del presoner.

De vegades, veure la política des d’una perspectiva científica o matemàtica té el seu què i pot aportar una mica de pensament lògic, que sempre fa falta.

css.php