Jul 092011
 

Si hi ha un col.lectiu desprestigiat, a hores d’ara, és la classe política i, els darrers temps, els alcaldes, gràcies a alguna que altra revisió escandalosa dels seus sous. Cert que no són els únics (els diputats també en saben prou, d’aquestes pràctiques), però ara mateix són més notícia.

Sempre m’ha fet molta gràcia que hi hagi col.lectius que, amb diners públics, puguin modificar les seves retribucions de forma gairebé unilateral.  Crec que els diners de tothom exigeixen un major control i un ús molt més curós.  Però bé, és una de tantes meravelles del nostre bonic sistema democràtic.

Però no tot està perdut.  Encara hi ha alcaldes que han decidit reduir els seus sous, ja sigui perquè partien de situacions força, diguem-ne, difícils d’entendre, o per una qüestió de coherència amb gairebé tots els col.lectius professionals que hem vist com els darrers anys hem patit retallades d’ingressos prou importants.

El periodista Saül Gordillo ha publicat al seu bloc un mapa dels sous dels alcaldes i les seves variacions.  Molt il.lustratiu, perquè ens ajuda a entrendre que no tothom té la mateixa barra.

Cal molta transparència, especialment pel que fa a diners i sous, per aconseguir tornar la dignitat perduda a una feina, la de polític, tan devaluada com imprescindible.

css.php