Mar 132011
 

Una de les coses que em semblen més depriments, de la classe política en general, és intentar aparentar allò que no es té falsificant les dades dels currículums.

Jo sóc dels que pensen que per arribar a determinats nivells de responsabilitat política caldria exigir una determinada formació, si més no, per fer molt evident un missatge als joves:  és imprescindible formar-se.

Tenim experiències ben recents de ministres, consellers i presidents sense formació universitària, sense coneixements d’idiomes…  Per a mi és molt trist el missatge que aquests càrrecs projecten:  per arribar a determinats llocs només cal entrar en un partit amb possibilitats i fer-s’hi un lloc (no vull pensar com).  Ho sento, però em resulta depriment aquest menyspreu pel valor de la formació.

I ara ens trobem amb un nou capítol d’aquesta tragicomèdia:  la falsificació de les dades curriculars.  Entenem-nos:  estudiar algun curs d’una carrera no és tenir una carrera, d’acord? En altres països, això és causa de dimissió o de cessament.  Qüestió de dignitat -i de credibilitat-, simplement.

Em resulta molt trist constatar que de Roldan a la vicepresidenta Ortega les coses no han canviat tant com caldria.

Mar 132011
 

Quan pensava que el ridúcul del ministre Sebastian i els seus pneumàtics inexistents era insuperable, apareix el conseller de Transports de la Comunitat de Madrid, el popular José Ignacio Echevarria i nega l’existència de la targeta Metrobús.

Començo a pensar que no només és qüestió que determinats polítics viuen en un món absolutament allunyat de la realitat.  Potser ja és qüestió de clara incompetència.

La brometa del ministre Sebastian ha frenat en sec el comerç de pneumàtics a l’espera d’unes ajudes impossibles, perquè l’objecte de l’ajuda, senzillament, no existira, segons la UE, fins a finals de 2012.  Una gran notícia per a l’economia:  un altre sector frenat, i aquest cop per l’acció directa del Govern.  Segur que ara faran un dels seus habituals pegats per subvencionar pràcticament qualsevol pneumàtic nou, per compensar el gremi, i allò de l’estalvi energètic passarà a segon o tercer terme. I potser també ho hauran de pagar les autonomies…

Quant al Mebrobús fantasma, no només el conseller de torn, sinó tots els seus companys de partit, evidencien que mai no han tingut la necessitat de comprar aquesta targeta, perquè no saben ni que existeix.  És el que tenen determinats privilegis a l’hora de moure’s per les ciutats. Sort que la presidenta Esperanza Aguirre ja aclarit que el seu conseller "se ofuscó".

En qualsevol cas, no hi ha dubte que també en desconeixement de la realitat sobre la qual tenen responsabilitat directa (i un bon sou), o en incompetència, PP i PSOE són iguals.  El futur a Espanya és cada cop més negre, amb tota aquesta banda.

css.php