Mar 122011
 

Enmig de la polèmica i dels rius de tinta que ha creat la primera, i pel que sembla única, setmana blanca, cal apel.lar al sentit comú i analitzar les coses amb una lúcida mirada crítica, si més no, ara que ja ha passat.

Aquest sentit comú i aquesta mirada lúcida són el va concretar la meva dona fa uns dies quan em va preguntar:  setmana blanca, per a què?  per donar un descans als estudiants o per fer una setmana d’activitats extraescolars?

Aquesta és la qüestió.  Si la resposta és la primera, caldria preguntar si cal una setmana de descans a mig camí entre Nadal i Setmana Santa.  Personalment, crec que no.  De tota manera, en aquest cas, cal omplir els dies amb activitats a càrrec de l’Administració?  Opino que tampoc.  No es fa per Nadal, no es fa a l’estiu i no crec que s’hagés de fer en aquest cas.

D’altra banda, si la resposta a la pregunta és que la setmana blanca és una setmana d’activitats extraescolars, encara més cal demanar-se quin sentit té, i més en temps de crisi, i què aporta al procés educatiu.

Absurd tot plegat, si no és que hi ha interessos que no sabem amb el gremi d’estacions d’esquí i de centres d’esplai professionals.  En aquest cas, si més no, tot lligaria, perquè ara com ara, res no té sentit, i això és el més greu.  Però bé, que res no tingui gaire sentit no és novetat darrerament.

css.php