Mar 292011
 

Nou debat a l’educació (tot ajuda a desviar l’atenció d’allò que és fonamental):  com han d’anar vestits els alumnes a l’escola?

La consellera Rigau demana als centres que facin una reflexió sobre com han d’anar vestits els seus alumnes.  I deixa entreveure allò de les diferències de poder adquisitiu, les modes i tot plegat. Un cop més llença la pedra i amaga la mà, perquè ja diu que no pensa legislar sobre la matèria.

Ja hi tornem amb el tema dels uniformes.  Doncs miri, consellera, no, no i no.  Tota persona té dret a la pròpia imatge, oi?  Si el problema són els pantalons massa caiguts, o els escots massa generosos, o les marques, o els vels, comenci a treballar l’educació, les normes de convivència social i les pautes estètiques en funció del context, però no condemni els nens i adolescents del meu país a vestir amb un ridícul uniforme, tot sovint clarament sexista i retrògrad.

Que s’obri un debat sobre com cal anar vestit a l’escola (o a qualsevol altra activitat social) em sembla bé i molt educatiu, però intentar resoldre conflictes (conflictes a ulls de segons qui, evidentment) a base d’uniformes, no em sembla ni recomanable, ni educatiu, ni democràtic, fins i tot.

Nova cortina de fum, em temo, per amagar les vergonyes d’un sistema educatiu que fa aigües per tot arreu.

css.php