Mar 152011
 

Albert Einstein ja ho deia: “Hi ha dues coses que són infinites: l’univers i l’estupidesa humana; i de la primera no n’estic gaire segur“.   Si l’estupidesa humana és infinita, no vulgueu imaginar com és la de determinades institucions, organitzacions, organismes, o digueu-ne com vulgueu.

Aquest comentari ve a propòsit a la decisió de l’Agència de Salut Pública de Barcelona que prohibeix fumar tabac als actors de teatre, durant la representació, però que permet fumar-hi barreges d’herbes medicinals.  Ale hop! triple mortal en planxa, i nova professió a la vista:  inspector de productes fumables als escenaris teatrals i espais afins.

Disculpeu, però costa escriure sense riure pensant en com pensen garantir que es fuma una cosa i no una altra.  Inspeccionaran cada cigarreta abans de comenaçar la representació?  Caldrà conservar les burilles per a la seva anàlisi posterior?  Hi haurà controls aleatoris de nicotina als actors?

I encara més:  hi haurà proves selectives per a un nou cos d’inspectors de productes fumables?  Com serà el temari?  Hi haurà casos pràctics?  Hi haurà cursets de tastadors?

Realment, la correcció política ens porta a situacions cada cop més ridícules.  Però bé, això és el que té la política d’aparador.

css.php