Set 062019
 

Doncs ara sembla que la cosa passarà per desobeir, per fer un resistència pacífica, per no creure, vaja, mirant el que va passar fa molt, moltíssim temps, a l’Índia colonial, però sense Gandhi, que aquí anem justets de líders, ara mateix. La gran qüestió, de tota manera, és què vol dir desobeir. Ens saltarem els semàfors en vermell, això sí, mirant de no fer mal a ningú? No farem la declaració de la renda? No posarem cap tele espanyola? Ens llevarem d’hora, com qualsevol feiner, el dia de la hispanitat? No mirarem cap més campanada de Cap d’Any que les de TV3? No sé. Segur que les coses no deuen anar per aquí, però estaria molt bé saber què se n’espera, d’això de la desobediència. Sigui com sigui, de moment, es veu que tothom quiet i obedient fins que no sapiguem la sentència famosa.

Una pregunta que fa dies que em volta pel cap és per què hem d’esperar una sentència per a fer res, si és que hem de fer (o volem fer) alguna cosa, evidentment, Fins no fa gaire, tota la iniciativa de les actuacions la teníem nosaltres. Ara, anem a remolc del que passa a Madrid, i això ens debilita, i de quina manera. Sempre juguem a la contra, i així no hi ha manera. Ja ens vam empassar el 155 amb una vergonyant submissió des de molts àmbits de l’administració i de les institucions destituïdes, i també vam acceptar el resultat d’unes eleccions que ens van imposar, tot dedicant-nos a jugar al candidat impossible enlloc d’investir qui fos amb un únic mandat: dissoldre el Parlament i tornar a convocar unes eleccions per qui ho pot fer, segons les nostres lleis, i no per imposició, com va ser el cas.

Si ja hem cedit la iniciativa i res no em fa pensar la que la recuperem, ni a mig termini, a banda dels lemes i de les concentracions, sempre boniques i pintoresques, què ens queda? Desobeir? Desobeir, què, com i quan? Potser que cadascú tiri per allà on li sembli i que s’atingui a les conseqüències? Ja sabem que la corretja del papa estat i la sabatilla de la mama Espanya són molt eficaces. I nosaltres? Com quan érem petits, enrabiada, quatre crits i a dormir ben tous? I si resulta que desobeir, en realitat, fos construir, ni que sigui sobre les runes, i no destruir?

css.php