Set 022019
 

Som-hi, que no ha estat res. Torna el setembre i tornar la represa del ritme habitual del país, després del parèntesi estival. Per començar com cal, però, caldria aturar-nos uns instants i veure la realitat que ens espera, no fos cas que l’ànsia o la mandra del retorn ens facin errar de nou. Un detall que ha passat de puntetes entre ombrel·les, sorra, sol i mar: el Ministeri de l’Interior (socialista) admet que prohibeix la presència de samarretes amb el lema “llibertat presos polítics” als camps de futbol per considerar-les il·legals o prohibides. Queda clar? Cap problema per entrar als estadis simbologia feixista, però res de presos polítics. Delinqüents o colpistes. I punt.

Va bé saber amb qui s’ha de parlar o negociar realment, quan es reclama diàleg i complicitat. En aquest cas, no ho perdéssim mai de vista, amb aquells que ens volen callats o desapareguts. Deia la meva padrina que cal tenir amics fins i tot a l’infern. Segur que tenia raó, però jo afegiria que mai no s’ha d’oblidar que són habitants de l’infern, per si de cas. Sense les degudes precaucions, o amb la inconsciència ideològica per bandera, tot diàleg està condemnat al fracàs i a la derrota més contundent. I d’això ja en sabem massa, per aquestes terres. No ens enganyem, i que no ens enganyin un cop més.

D’acord que tot és sempre complicat, sobretot en això d’arribar a acords, i que si amb algú s’ha de parlar és amb l’oponent. Amb els amics, amb ben poques paraules n’hi ha prou. De tota manera, no ens deixem endur per la bona fe, perquè sempre hi ha qui dirà una cosa i, en realitat, ens voldrà vendre una altra de ben diferent. Per cert, heu vist un anunci que corre per les xarxes en què uns grans magatzems amb referències angleses, anuncien la tornada a l’escola i, com a producte preferent presenten una cadira gamer? Poc em sembla que es pugui esperar de l’estudi i dels resultats acadèmics si el primer que ens diuen que ens cal, i ens volen vendre, és una cadira de jugador. Doncs això. Bou per bèstia grossa, un cop més.

css.php