Ago 212011
 

La direcció del PP, per boca del seu portaveu, Eduardo González Pons, demana perdó pel gest dels seus regidors a Donòstia, que van brindar amb el seu alcalde, Juan Karlos Izaguirre, de Bildu, amb motiu de les festes de la localitat.

El gest de la cúpula del PP és força significatiu per diferents raons:

1.  Suposa una desautarització sense precedents dels seus regidors, els únics capaços de valorar què cal fer en cada moment per garantir la convivència en la seva localitat i, al capdavall, una vida millor per als ciutadans.

2.  Suposa una violació flagrant del dret democràtic, en tant que implica criminalitzar una formació legalment constituïda, validada pel Tribunal Constitucional i votada massivament per la ciutadania.

3.  Suposa una postura clara en favor del manteniment de la tensió amb el nacionalisme, a partir d’una suposada confrontació entre partits estatalistes i partits nacionalistes (indefectiblament associats al terrorisme i a ETA, segons el PP).

4.  Suposa una violació dels dret constitucional (sí, els d’aquesta constitució que tant diuen defensar i que ni van votar, en el seu moment) i de les sentències del seu tribunal.  En aquest cas no hi ha problema per no acatar les sentències.

No tinc cap dubte que ben aviat veurem la fi definitiva d’ETA.  Aleshores serà bonic veure quina postura pren el PP (i de passada el PSOE), quan es quedi sense el seu argument del terrorisme com a cortina que tapa tots els problemes reals.  Potser és que determinats personatges encara no estan prou preparats per viure en un sistema democràtic i encara han de justificar la seva existència autoproclamant-se els únics capços de fer front al mal absolut (els nacionalismes no espanyols).

I aquest gent governarà Espanya ben aviat, i aquestes postures – i altres de pitjors- seran el pa de cada dia.  Amèn.

css.php